Livsstil

Løsninger om man sover dårlig

Det er veldig vanskelig om man sover dårlig. Det er en av de største utfordringene man må løse i livet, for en god nattesøvn kan utgjøre en enormt stor forskjell i ditt liv. Sannsynligvis en mye større forskjell enn du selv er klar over, spesielt om du har sovet dårlig over en lenger periode. Da har du kanskje til og med glemt hvordan det er å våkne uthvilt på morgenen, og klar til å ta fatt på dagen. De fysiske problemene man også treffer på er kanskje enda mer problematiske.

Så det er utrolig viktig å se hvordan man kan løse søvnproblemer og om det i det hele tatt finnes en god og effektiv løsning for deg. Det kan hende at sovetabletter kan gjøre jobben, men det er jo noe man helst vil unngå. Kanskje er det på tide å bytte ut sengen din, spesielt om du har hatt den i noen år? For selv om sengeprodusenter gir deg en livstidsgaranti så er vel sannheten at en seng må byttes ut oftere enn man tror. Spesielt om man vil ha det meste ut av den, rent kvalitetsmessig. 

Og det er når sengen er på sitt beste, gjeldende fasthet og lignende, at du også får den beste sjansen til å sove godt. Det er ikke noe du bør undervurdere, for det kan ha en veldig stor effekt på din helse, både mentalt og fysisk. Heldigvis finnes det mange butikker å handle senger, så du mangler ikke akkurat alternativ.

Hva du bør se etter

Det kommer litt an på om du er alene eller har en partner. Om det er sistnevnte så er en dobbeltseng minimum. Men så finnes det også større størrelser, og senger i ulike varianter. En kontinentalseng er for eksempel det veldig mange foretrekker, men det kommer også litt an på soverommet. Du har også justerbare senger, men det viktigste å fokusere på er selve kvaliteten på sengene.

Det betyr at du bør vite om fasthet, material som har blitt brukt, fjærtetthet og lignende. Det er mange små detaljer som kan utgjøre en veldig stor forskjell, og uten å vite om alt det før du kjøper er det større sjanse for at du kjøper feil. Det kan for eksempel være nyttig å ta kontakt med søvneksperter som kan hjelpe deg, og definere hva du sliter med.

Noen råd kan være for eksempel at du ikke bruker telefonen før du sover. Du bør kanskje ikke trene for sent, da kroppen aktiveres, og det kan være vanskelig for den å slappe av igjen god nok tid i forveien. Unngå gjerne kaffe og andre drikker som kan ha koffein i seg. 

Og det er klart, om du føler du sliter psykisk ta kontakt med lege som kan sette i gang en prosess for å hjelpe deg til å bli bedre. Det er viktig. En ny og god seng er dog et godt sted å starte, så ta en titt på hva som finnes, og hva som passer for deg! 

Kommentarer er skrudd av for Løsninger om man sover dårlig