Hus og hage

Best med små trær til liten hage

Det handler om å tilpasse seg situasjonen man er i, og se an hvordan man kan gjøre det på best mulig måte. Det er klart, har du en stor hage så har du mye mer plass å jobbe med, og kan tilpasse planene dine på en annerledes måte. Det fungerer ikke like bra når det gjelder en liten hage. Da må man nødvendigvis være mer kreativ og se hva man kan gjøre med den lille plassen man har. Det er klart, liten hage kan også være relativt, for selv en liten hage kan ha mye plass om man gjør det riktig.

Det viktige å tenke på er de små detaljene, og at du naturlig nok ikke kan ha store trær. Det vil rett og slett ikke passe fint inn, da det vil dominere hagen din. Om det er noe du liker er det jo greit nok, men det er nok noe de aller fleste ønsker å unngå. Det er ikke sånn at du skal fortvile bare fordi du har en liten hage. Det finnes nok av ideer og produkter man kan kjøpe for å gjøre det veldig fint. Faktisk er det en viss sjarm man får med mindre hager, som store hager ikke gir. En liten hage gir intimitet og varme, mens store hager har naturlig nok andre fordeler. Men det handler om å tilpasse seg, uansett hva man har, for det er lite man kan gjøre med selve størrelsen på hagen.

Vær kreativ

Har man en liten hage er det viktig at man ikke plasserer for mye i den. Man bør gjerne unngå at man «kveler» hagen med for mange trær, blomster og utemøbler. Du må gjerne ha noe av alt, men ikke for mye. Man kan gjerne se på det på samme måte som man ville innredet et lite rom i huset. Da er det visse grunnleggende feil man bør unngå å gjøre, dersom design og innredning faktisk er viktig for deg. Om det bare handler om å ha så mye som mulig, og ha det «komfortabelt» så kan du ta det en annen vei, naturligvis. 

Det er mye man kan gjøre, som sagt, og det er mange gode ideer man kan finne på nettet også. Det er kreative løsninger på alle potensielle problemer man skulle ha, men det er greit å starte med små trær. De kan vokse litt etter litt og gi skygge samtidig som de kan dekorere hagen på en veldig fin måte. Det er verdt å ta en titt på, så får du det meste ut av både plassen du har og ikke minst kan bli fornøyd.

Noen små trær her, et lite blomsterbed der, så vil hagen umiddelbart få en annen slags følelse og du vil samtidig få en tilfredshet. Ta bare en titt på alt som finnes i en alminnelig blomster- og plantebutikk, så vil du nok få noen gode ideer ganske fort. Og hvem vet hvor det kan føre?

Kommentarer er skrudd av for Best med små trær til liten hage