stige
Nyheter

Velg en stige som passer ditt nivå

Hvis du leter etter en stige, sørg for at du velger en som passer for ditt nivå. Stiger kommer i forskjellige størrelser og materialer, så det er viktig å velge en som tåler både vekten din og oppgaven. Hvis du f.eks. på jakt etter en til hjemmebruk, er en lett aluminiumsstige et godt valg. Er du derimot på utkikk etter en til bruk på byggeplass, bør du bruke en med høyere belastning som er laget av materialer som stål eller glassfiber. Uansett hvilken type stige du velger, følg alltid trygg stigepraksis. Det betyr at du aldri må stå på det øverste trinnet på stigen og at du alltid må holde tyngdepunktet mellom skinnene. Stigesikkerhet er avgjørende på enhver arbeidsplass – sørg for at du velger riktig stige for jobben og følg alltid trygg stigepraksis. Hvis du derfor trenger å få tak i en stige, kan du gå inn på siden allerede nå og få tak i en utrolig trygg stige 8 meter. Du vil absolutt ikke angre på det.

Unngå ulykker på en stige med disse tipsene

Skal du jobbe på en stige er det viktig at du jobber på den laveste stigen du kan komme deg på. På denne måten bidrar du til å redusere risikoen for skader. Når du arbeider med stiger, sørg for at du aldri gjør det alene. På den måten kan du være sikker på at du alltid kan få hjelp hvis du trenger det.

  • Når du arbeider på en stige, vil det være en god idé å følge disse sikkerhetsrådene.
  • Velg alltid den laveste stigen du kan nå
  • Du bør kun bruke en stige hvis det er absolutt nødvendig.
  • Når du jobber med stige bør du aldri gjøre det alene og sørg derfor for at det alltid er noen i nærheten dersom du trenger hjelp.

På denne måten kan du være helt sikker på at sikkerheten din er på topp mens du jobber. Ulykker med stiger er dessverre ganske vanlig, så det er viktig å være oppmerksom og følge disse enkle sikkerhetsrådene.

Stige – hvilke sikkerhetstiltak bør tas

Når du arbeider med stiger, er det viktig å ta noen grunnleggende sikkerhetstiltak. Først må du sørge for at stigen din er i god stand og at alle trinnene er stabile. Velg om mulig en stige med fire ben i stedet for to. Jo flere ben en stige har, jo tryggere er den. I tillegg er det større risiko for å falle, jo høyere en stige, desto større er risikoen for å falle. Derfor er det best å velge en kortere stige hvis mulig. Når du bruker en stige, ha alltid en annen person i nærheten som hjelper deg med å holde den og fange deg hvis du faller. Stå aldri på det øverste trinnet på en stige, men bruk i stedet det nest høyeste trinnet for stabilitet.

Kommentarer er skrudd av for Velg en stige som passer ditt nivå